Οι έμποροι δεν θα διαμαρτυρηθούν στη ΔΕΘ

Οι έμποροι δεν θα διαμαρτυρηθούν στη ΔΕΘ

 

Δεν θα συμμετάσχει ο εμπορικός κόσμος στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ούτε θα κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα, όπως αποφάσισε το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία θα προγραμματίσει τις ημέρες της έκθεσης συναντήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης και της Μακεδονίας, για την από κοινού κατάρτιση του τοπικού αναπτυξιακού χάρτη λειτουργίας της αγοράς, ώστε η ΔΕΘ να διατηρήσει τον οικονομικό της χαρακτήρα ενώ θα προβάλλει και τα εξής πέντε θέματα που αφορούν το εμπόριο:

Ορισμός και νομοθετική στήριξη της «εντός κρίσης» μικρομεσαίας επιχείρησης.

ΟΑΕΕ – Οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς – Ιατροφαρμακευτική οικογενειακή περίθαλψη.

Πρόσβαση των μικρομεσαίων της αγοράς στην ρευστότητα και αλλαγές στο σύστημα του «Τειρεσία».

Θέματα λειτουργίας των τοπικών αγορών και έλεγχος του παρεμπορίου.

Απώλειες από τις διασυνοριακές μετακινήσεις και «γειτονικό» εμπόριο.

Η θέση της ΕΣΕΕ, όπως διατυπώθηκε από το προεδρείο, είναι ότι «η ΔΕΘ πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται ως ευκαιρία αντίδρασης εφ’ όλης της ύλης».

«Η επιτυχία της δεν κρίνεται από το πόσο μεγάλες και αγωνιστικές είναι οι πορείες και οι συγκεντρώσεις αλλά από το πόσο δυναμικά θα επανέλθει στον οικονομικό, εμπορικό και διεθνή χαρακτήρα της, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των προϊόντων μας και στην ανάπτυξη των εξαγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας», συμπληρώνει η Συνομοσπονδία και συνεχίζει: «Για να γίνει αυτό, ιδιαίτερα φέτος που υπάρχει η ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την χώρα, η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι δεν χρειάζεται αυτές τις ημέρες “μαζική συνδικαλιστική μετανάστευση από όλη την Ελλάδα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη».

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι συνδικαλιστικά ήσυχη και επιχειρηματικά εκκωφαντική», καταλήγει το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ