Οι 13 κανόνες του Βενιαμίν Φραγκλίνου για ευτυχία και επιτυχία

Οι 13 κανόνες του Βενιαμίν Φραγκλίνου για ευτυχία και επιτυχία

 

Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος θεωρείται ως ένας από τους πιο σοφούς και πιο πρακτικούς ανθρώπους στην ιστορία. Η ακόλουθη λίστα περιγράφει τα πιο σημαντικά από τα στάνταρντ που ακολουθούσε ο ίδιος.

Στην αυτοβιογραφία του ο Φραγκλίνος αφιέρωσε 15 σελίδες στη μικρή αυτή λίστα αρχών – το περισσότερο που έχει αφιερώσει ποτέ σε ένα θέμα. Ένιωθε πως χρωστάει όλη του την επιτυχία και ευτυχία σε αυτές τις αρχές και κατέληξε γράφοντας πως ελπίζει «ωστόσο, κάποιοι από τους απογόνους να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να επωφεληθούν από αυτές».

Αν και ο Φραγκλίνος θεωρούνταν σοφός, ο ίδιος πολλές φορές δεν το πίστευε. Εάν και πολλοί από μας ίσως να έχουμε σκεφτεί ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτούμε τούτο: «ο Βενιαμίν Φραγκλίνος είχε πάει στο σχολείο μόνο δύο χρόνια, και σήμερα, μετά από 150 χρόνια από το θάνατό του, τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως εξακολουθούν να πλέκουν το εγκώμιό του. Εάν ένας άνθρωπος με δύο χρόνια εκπαίδευσης μπόρεσε να τα καταφέρει, τότε θα ήμασταν αν μη τι άλλο ανόητοι να μην προσπαθήσουμε καν.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ