Παπαχρήστος: Δεδομένο ότι ο κλάδος θα αντιδράσει

Παπαχρήστος: Δεδομένο ότι ο κλάδος θα αντιδράσει

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Ελισάβετ Σαλαμάρα, με αφορμή τη συνάντηση των εκπαιδευτικών με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην εκπαίδευση.

«Ο κλάδος έχει πληγεί με τις διαθεσιμότητες. 2.500 εκπαιδευτικοί βρέθηκαν εκτός σχολείων. Καταργήθηκαν ειδικότητες με αποτέλεσμα να πριμοδοτούνται οι ιδιωτικές δομές, συν το γεγονός, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα, από το γυμνάσιο να φεύγουν οι μαθητές για τα ΙΕΚ», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαχρήστος και συνέχισε:

«Είναι δεδομένο ότι ο κλάδος θα αντιδράσει. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτή τη συρρίκνωση η οποία πραγματοποιείται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης».

«Ανάλογα με τις πιέσεις που δέχεται η πολιτική ηγεσία από οργανωμένες ομάδες, επιστημονικούς συλλόγους, αφαιρεί ώρες, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Είναι όλα στον αέρα. Δεν γνωρίζουμε οι καθηγητές σε κάποιες ειδικότητες αν θα είναι στην δευτεροβάθμια η στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν γνωρίζουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα», τόνισε ακόμα ο κ. Παπαχρήστος και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν λέμε ότι θα πρέπει να έχουμε το αλάθητο του πάπα και ότι λέει το συνδικάτο να είναι και το σωστό, αλλά, αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρό έλλειμμα διαλόγου».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ