Διαμαρτυρία κατά της «κινητικότητας»

Διαμαρτυρία κατά της «κινητικότητας»

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης (ΥΠΕ) πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα -κινητικότητα, τις αλλαγές και τις συγχωνεύσεις στον χώρο της υγείας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, σε ένδειξη συμπαράστασης στο πλευρό των εργαζομένων, ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από το οποίο 61 άτομα εντάσσονται στο μέτρο της κινητικότητας. Συμμετείχαν, επίσης, εργαζόμενοι που εντάσσονται στο ίδιο μέτρο από τα νοσοκομεία Παναγία, Δερματολογικό, Λοιμωδών, αλλά και εκπαιδευτικοί, συνδικάτα, βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έγινε δεκτή από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Θρ. Βεντούρη και τον υποδιοικητή της 3ης Π. Νάνο, ο οποίος και τους διαβεβαίωσε ότι “δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας” και ότι η απόφαση για το ΨΝΘ αφορά “κινητικότητα” 61 εργαζόμενων για τη στελέχωση μιας κλινικής του ΨΝΘ που θα μεταφερθεί στο Γ. Γεννηματάς – Άγιος Δημήτριος, καθώς και την κάλυψη θέσεων στο πλαίσιο αναδιάταξης προσωπικού, εντός του ίδιου οργανισμού “Γ. Παπανικολάου – ΨΝΘ”, όπως προβλέπει ο νέος χάρτης υγείας.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία των εργαζομένων, μέσω των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου, με κατάληξη στο ίδιο σημείο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ