Χαρδαλιάς – Φλώρος τίμησαν την μνήμη του Αλεξιπτωτιστή Μελιγκώνη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν βράδυ 3ης προς ξημερώματα 4ης Σεπτεμβρίου 2020. Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) πραγματοποιεί νυχτερινή άσκηση, με επιχειρησιακό άλμα ελευθέρας πτώσεως στα Μέγαρα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Λοχίας Κωνσταντίνος Μελιγκώνης βουτά στο κενό. Το αλεξίπτωτο ανοίγει. Οι άνεμοι αλλάζουν φορά σαν δαιμονισμένοι. Έμπειρος ο ίδιος προσπαθεί να διορθώσει. Δεν τα καταφέρνει. Οι συνάδελφοί του τον εντοπίζουν βαριά τραυματισμένο, εκατοντάδες μέτρα μακριά από την ζώνη ρίψης. Γίνεται άμεση διακομιδή του στο 410 ΣΝ. Δεν τα καταφέρνει και υποκύπτει στα τραύματά του.

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, στη Νέα Χαλκηδόνα, τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του Λοχία.

Η επιμνημόσυνη δέηση για τον Πεσόντα εν ώρα Καθήκοντος Καταδρομέα εψάλη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος. Με το πέρας του Μνημόσυνου ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του, η οποία ανεγέρθη στον τόπο όπου μεγάλωσε στην Πλατεία Ολυμπιονικών Νέας Χαλκηδόνας, που μετονομάστηκε σε «Πλατεία Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη» κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Τις τελετές μνήμης προς τιμήν του ηρωικού Καταδρομέα παρουσία της οικογένειας του Πεσόντος, τίμησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. κ. Γαβριήλ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

«Τίμησε την Σημαία»

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Άνθρωπος υπερβατικός, γενναίος, με υψηλά εθνικά ιδεώδη, υπηρέτησε με αρχές και ήθος την Υπηρεσία, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, κερδίζοντας επάξια την εκτίμηση και τον σεβασμό των φίλων και συναδέλφων του.

Τίμησε μέχρι της «τελευταίας ρανίδας του αίματός του» την ελληνική σημαία και έμεινε πιστός στους όρκους και τα ιδανικά του.

Θυσίασε αβίαστα τη ζωή του υπέρ Πίστης και Πατρίδας, εκτελώντας με θάρρος και αυταπάρνηση, μια απαιτητική νυκτερινή άσκηση, καταδεικνύοντας σε όλους τον δρόμο του καθήκοντος, της τιμής και του χρέους.

Η θυσία του, όπως και όλων των επίλεκτων στελεχών και οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων, που έδωσαν στο παρελθόν τη ζωή τους για την Πατρίδα, επιτελώντας στο ακέραιο το εθνικό τους καθήκον, θα αποτελεί στο διηνεκές, φωτεινό φάρο για όλους μας, λειτουργώντας ως εφαλτήριο εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

Κωνσταντίνε Μελιγκώνη,

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ευχαριστούν για όλα όσα προσέφερες για την Πατρίδα, θα σε θυμούνται πάντα και θα τιμούν την μνήμη σου.

Η οικογένειά σου θα πρέπει να αισθάνεται απέραντη τιμή και υπερηφάνεια.

Πορεύτηκες στη ζωή σου στη λογική της ρήσης του Θουκυδίδη: «Παρά δύναμιν τολμητής και παρά γνώμην κινδυνευτής και εν τοις δεινοίς εύελπις».

Ας είσαι πάντα Αθάνατος!!!»

«Αληθινό Παλληκάρι»  

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Καταδρομέα Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, χαρακτηρίζοντάς τον «αληθινό Παλληκάρι που με τη θυσία του εν ώρα καθήκοντος πέρασε στο Πάνθεον των Αθάνατων των Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ επεσήμανε ότι η Προτομή του θα ακτινοβολεί ως φάρος ηρωισμού και αυτοθυσίας, φωτίζοντας την οδό της Τιμής και του Χρέους για τις γενιές των Ελλήνων, τόσο τις σημερινές όσο και αυτές που θα ακολουθήσουν.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κύριο Ιωάννη Βούρο καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου τόσο για την ανέγερση της προτομής του εκλιπόντος, όσο και για την μετονομασία της «Πλατείας Ολυμπιονικών» Νέας Χαλκηδόνας σε «Πλατεία Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη», χαρακτηρίζοντας τις πρωτοβουλίες αυτές ως έμπρακτες αποδείξεις αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς εκείνους που έθεσαν και θέτουν την Πατρίδα πάνω και από αυτήν την ίδια τη ζωή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ