Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υγειονομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα ενάντια στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού, η οποία οδηγεί τους ανεμβολίαστους σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν πανελλαδική στάση εργασίας 10:00 – 15:00 και έδωσαν ραντεβού στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ  επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν, κι έτσι διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Βουλή επιχειρώντας να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου μέσω Κολωνακίου.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι και εμβολιασμένοι υγειονομικοί. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι «θα πληρώσουν τη νύφη» καθώς οι άδειές τους έχουν ανασταλεί και θα δουλεύουν τριπλοβάρδιες για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργεί η αναστολή των ανεμβολίαστων.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στις κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως έλεγαν όσοι κινητοποιήθηκαν στην συμπρωτεούσα, είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας. Υπολογίζεται ότι αν δεν αλλάξει κάτι, στις 2 Σεπτεμβρίου, 10.000 υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ) θα τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν το πρωί υγειονομικοί, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), στο πλαίσιο της σημερινής πανελλήνιας κινητοποίησης της ομοσπονδίας.

Συγκεντρώσεις

Οι επίσημοι εκπρόσωποι των δυο οργανώσεων τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων, που -όπως υποστηρίζουν- θα έχει ως συνέπεια τη δυσλειτουργία του συστήματος υγείας.

Ένταση και λογομαχία σημειώθηκε μεταξύ εκπροσώπου της ΕΝΙΘ και κάποιων υγειονομικών, που αρνούνται να εμβολιαστούν και διαμαρτύρονται για την αναστολή εργασίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ