• Οδηγός επιβίωσης για singles

  4:07 μμ, Δευτέρα 12 Αυγ 2013 4:07 μμ, Δευτέρα 12 Αυγ 2013

  Οδηγός επιβίωσης για singles

  Τα πλεονεκτήματα του να μην έχεις σχέση!

  Όπως ακριβώς η αγάπη έτσι και η συντροφικότητα και ο γάμος δεν είναι απαραίτητα στοιχεία για την αίσθηση της ευτυχίας και της αυτοεκτίμησης και δεν αποτελούν επαρκή συστατικά για την επίτευξη των δυο παραπάνω στοιχείων. Απόδειξη είναι τα εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που είναι παντρεμένοι και δυστυχισμένοι.

  Γράφει ο ψυχοθεραπευτής David D. Burns. Επιστημονική επιμέλεια κειμένου, ψυχίατρος- ψυχοθεραπευτής Γρηγόρης Σίμος.

  Αν η αγάπη ήταν το αντίδοτο της κατάθλιψης τότε πολύ σύντομα θα σταματούσα να κάνω αυτή τη δουλειά γιατί η πλειονότητα των «δυστυχισμένων» ασθενών μου έχουν εξασφαλισμένη μια πολύ ισχυρή αγάπη από τους/ τις συζύγους τους τα παιδιά και του φίλους τους.

  Εκτός από τη δημιουργική αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων σας, αμφισβητήστε τις αρχέγονες αρνητικές σκέψεις που στριφογυρίζουν στο μυαλό σας όταν είστε μόνοι.

  Αυτό βοήθησε την Μαρία, μια γοητευτική τριαντάχρονη ανύπαντρη γυναίκα που με είχε επισκεφθεί στο γραφείο μου. Όταν προσπαθούσε να κάνει κάποιες δραστηριότητες για να βελτιώσει τη ζωή της, κατέστρεφε κατευθείαν την όποια θετική εμπειρία προσπαθούσε να βιώσει με την εξής σκέψη: «Το να είσαι μόνος είναι κατάρα». Προκειμένου να καταπολεμήσει τα συναισθήματα της αυτολύπησης και της δυσαρέσκειας που της δημιουργούσε αυτή η σκέψη έγραψε με τη βοήθειά μου ένα κατάλογο με τις αντιπροτάσεις.

  Τα πλεονεκτήματα του να είσαι μόνος

  Όταν είσαι μόνος έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις σε βάθος τις αξίες σου, αυτά που πιστεύεις, νιώθεις και γνωρίζεις.

  Όταν είναι κανείς μόνος αναγκάζεται να αναπτύξει τις προσωπικές του δυνάμεις, να σταθεί στα πόδια του και γίνεται πιο αυτόνομος και δυνατός. Αυτό θα ήταν πολύ πιο δύσκολο αν είχε στη ζωή του κάποιον σύντροφο ή συγκάτοικο.

  Όταν είναι κανείς μόνος έχει την ευκαιρία να μάθει κάτι πολύ χρήσιμο για τη ζωή: Να αναλαμβάνει ο ίδιος μόνος του τις ευθύνες για τον ίδιο του τον εαυτό.

  Είναι προτιμότερο και πιο ευχάριστο για μια γυναίκα να είναι μόνο παρά να είναι με κάποιον άνδρα που δεν ταιριάζουν πολύ. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον άνδρα.

  Όταν μια γυναίκα είναι μόνη μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο άτομο και να μην εξαρτάται από κάποιον άνδρα.

  Το να είναι μια γυναίκα μόνη της τη βοηθάει περισσότερο να κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε διάφορες καταστάσεις. Θα μπορούν να υποστηρίζουν αποτελεσματικότερα κάποιες άλλες γυναίκες και να αναπτύσσουν μαζί τους σχέσεις καλύτερης επικοινωνίας. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσει κόσμο αλλά και να κάνει φιλίες που μπορεί να διαρκέσουν μια ολόκληρη ζωή.

  Μαθαίνει πώς ακόμα και αν αργότερα ζήσει μαζί με έναν άνδρα δε χρειάζεται να φοβάται μήπως εκείνος την εγκαταλείψει. Ξέρει πια πως μπορεί να βρει την ευτυχία μέσα στον ίδιο της τον εαυτό. Έτσι, η σχέση θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και ότι στην απαιτητικότητα και στην εξάρτηση.

  Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα