Πώς θα αποκτήσω αυτοπεποίθηση;

Πώς θα αποκτήσω αυτοπεποίθηση;

“Εγώ είμαι μόνο 18 χρονών! Και νιώθω πολύ άσχημα! Έχω χάσει την αυτοπεποίθηση μου…έχω ανασφάλειες! Εγώ πάντα ήμουν πολύ χαρούμενη! Τώρα πολλοί φίλοι μου μου είχαν κάνει άσχημα πράγματα και με πούλησαν! Ο πρώην μου μου είχε πει ενα ψέμα πολύ χαζό αλλά ψέμα…είμαι με ένα παιδί ενάμιση χρόνο…είναι πολύ καλός και πάντα με ενθαρρύνει! Το θέμα είναι ότι κάθε άλλη κοπέλα πλέον την θεωρώ καλύτερη. Ενώ πιο παλιά δεν με ένοιαζε τίποτα και πάταγα στα πόδια μου.

Δεν ανοιγόμουν πλέον και δεν έκανα παρέες. Εμένα όμως αυτό δεν μου αρέσει..θέλω να έχω φίλους..να περνάω καλά. Στην σχολή που θα πάω να κάνω παρέες και να μάθω καλά όσα πρεπει! Θέλω να έχω ξανά αυτοπεποίθηση και να είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου! Να είμαι ξανά όπως πριν”.

Αναγνώστρια του Boro.gr

Απευθύναμε το ερώτημά σας στη συνεργατιδά μας, Λητώ Κατάκη, ψυχολόγο-οικογενειακή θεραπεύτρια, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι στατικό που χάνεις ή κερδίζεις. Είναι η δυνατότητα να δίνεις απαντήσεις στις αρνητικές σου σκέψεις και να παρηγορείς τον εαυτό σου για τις δυσκολίες της ζωής. Μπαίνεις στην ενήλικη φάση της ζωής σου και καλείσαι να πάρεις όλο και περισσότερο πάνω σου την ευθύνη του να φροντίσεις τον εαυτό σου τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Να αποκτήσεις τη ΔΙΚΗ σου φωνή ενθάρρυνσης.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ