Η ΕΥΠ ήξερε για τον κατάσκοπο

Η ΕΥΠ ήξερε για τον κατάσκοπο

 

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ασχοληθεί, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, με την περίπτωση του 72χρονου Γερμανού που συνελήφθη προ ημερών στη Χίο για κατασκοπεία.

Η έρευνα, ωστόσο, είχε διακοπεί, πριν προκύψουν στοιχεία και ευρήματα για τη δράση του συνταξιούχου μηχανικού. Αυτό αποκαλύπτει στην «Κ» υπάλληλος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με γνώση του θέματος.

Ο 72χρονος Χ.Στ. είχε από το 2010 εγκατασταθεί στην περιοχή Αρμόλια Χίου και στο διάστημα μέχρι τη σύλληψή του, την Παρασκευή 2 Αυγούστου, έστελνε φωτογραφίες στρατοπέδων και υποδομών του νησιού στους Τούρκους, όπως δήλωσε, «συνεργάτες» του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το κλιμάκιο της ΕΥΠ που σταθμεύει μόνιμα στη Χίο, είχε πληροφορηθεί την παρουσία του Γερμανού στο νησί και είχε γίνει προσπάθεια (πριν από περίπου ενάμιση χρόνο) να ελεγχθεί η δραστηριότητά του. Η όλη «επιχείρηση», ωστόσο, φέρεται να εγκαταλείφθηκε, πριν προκύψουν στοιχεία για την πραγματική δραστηριότητά του στο νησί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, αφορμή, για να εγκαταλειφθεί η «περίπτωση» του 72χρονου ήταν αναντιστοιχία που υπήρχε ανάμεσα στη δηλωθείσα και την πραγματική διεύθυνση κατοικίας του ύποπτου αλλοδαπού.

 

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ