4 μύθοι για την κατανάλωση ζάχαρης
Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τη ζάχαρη στην διατροφή μας και πόσο επιβλαβής είναι τελικά για τον οργανισμό μας;
Ενώ οι πιο γνωστές επιβλαβείς συνέπειες της ζάχαρης είναι η πρόκληση οξέων στο στόμα μας και κατ’ επέκταση η δημιουργία τερηδόνας και ουλίτιδας στα δόντια μας καθώς και η αύξηση του βάρους μας, πολλοί διατροφολόγοι έρχονται να προσθέσουν και δύο άλλες επιδράσεις της. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η υπερβολική χρήση ραφιναρισμένης ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο μας καθώς και να επιταχύνει με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες γήρανσης.
Τι συμβαίνει όταν τρώμε ζάχαρη;
Ζάχαρη – είτε υπάρχει στη σοκολάτα, στο κέικ, σε μπισκότα, σε χυμούς φρούτων-είναι μόνο μία μορφή που είναι γνωστή ως απλοί υδατάνθρακες. Ωστόσο, το σώμα παίρνει επίσης ενέργεια και από τους λεγόμενους σύνθετους υδατάνθρακες , που προέρχονται από φυσικές φυτικές τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής άλεσης και το ψωμί.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr