Έρευνα: Πώς αντιδρούν οι άνδρες στη σεξουαλική παρενόχληση;

Έρευνα: Πώς αντιδρούν οι άνδρες στη σεξουαλική παρενόχληση;

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Michigan  αποκαλύπτουν πως οι άνδρες που βιώνουν υψηλά επίπεδα σεξουαλικής παρενόχλησης, είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσουν έμετο και να πάρουν καθαρτικά, ή διουρητικά, με σκοπό να ελέγξουν το βάρος τους, σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Πρόκειται για μια από τις πρώτες μελέτες που διερευνούν την επίδραση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εικόνα σώματος και στις συμπεριφορές πρόσληψης τροφής  σε άνδρες και γυναίκες. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γυναίκες ανέφεραν συχνότερα βιώματα σεξουαλικής παρενόχλησης, μεγαλύτερη γενική ανησυχία σχετικά με το βάρος και την εικόνα του σώματος, καθώς επίσης εμφάνιζαν πιο συχνά διαταραγμένες συμπεριφορές στην πρόσληψης τροφής σαν απάντηση στην σεξουαλική παρενόχληση.

Έκπληξη προκάλεσε στους ερευνητές, όμως, το γεγονός ότι σε καταστάσεις έντονης σεξουαλικής παρενόχλησης, όταν τα θύματα ήταν άνδρες, ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν διαταραχή στην πρόσληψη τροφής, σε σύγκριση με τις γυναίκες.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ