Κυβερνούν τη γη με τιτιβίσματα

Κυβερνούν τη γη με τιτιβίσματα

Δείξε μου το λογαριασμό σου στο twitter να σου πω όχι μόνο ποιος είσαι αλλά και πώς κυβερνάς.

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η σχέση των ηγετών με τους ψηφοφόρους περνάει μέσα από καλώδια και πληκτρολόγια. Το ίδιο και οι διπλωματικές επαφές τους, η “διπλωματία του twitter” δηλαδή (twiplomacy), όπως τη βάφτισε για τις ανάγκες της ομόνυμης έρευνας η εταιρία δημόσιων σχέσων και επικοινωνίας Burston-Masteller.

Οι αναλυτές εξέτασαν 505 συνολικά λογαριασμούς κυβερνήσεων και ηγετών σε 153 χώρες-τον Ιούλιο του 2013- και διαπίστωσαν ότι πάνω από τα τρία τέταρτα (77%) των αρχηγών κρατών έχουν λογαριασμό στο twitter, ενώ τα δύο τρίτα (68%) έχουν συνδεθεί με τους ομολόγους τους.

Στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, “τουιτάρει” από τις 19 Οκτωβρίου 2009, δεν είναι ωστόσο πολύ ενεργός. Ακολουθεί το θεσμικό λογαριασμό @primeministerGR, όπως επίσης την ΟΝΝΕΔ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το δημοφιλέστερο tweet του είναι και μήνυμα “Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει” που αναρτήθηκε το 2009.

Ο ηγέτης με τους περισσότερους “ακόλουθους” είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με περισσότερους από 33 εκατομμύρια “followers”.

(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ