Γιατί η γυναίκα μου γκρινιάζει;

Γιατί η γυναίκα μου γκρινιάζει;

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις μια γυναίκα να σε θέλει για πάντα ίσως είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που μέχρι σήμερα φανταζόσουν. Οι περισσότεροι άνδρες ασυνείδητα πιστεύουν ότι όταν δεν παραπονιούνται για τη σχέση τους η σύντροφός τους θα αισθάνεται ότι την αγαπούν και ότι έχει αξία. Είναι όμως έτσι; Και γιατί οι γυναίκες πολλές φορές επιμένουν στην… γκρίνια;

Απαντά ο ψυχολόγος John Gray, Ph. D.

Oι περισσότεροι άνδρες δεν καταλαβαίνουν ότι όταν συμπεριφέρονται λες και όλα στη σχέση τους είναι καλά και δεν τρέχει τίποτα, η σύντροφός τους υποθέτει ότι η σχέση τους δεν έχει καμία σημασία για εκείνους, κάτι που την κάνει να νιώθει ασήμαντη.

Ο άνδρας γενικά εκνευρίζεται και ανησυχεί κυρίως για τα προβλήματα της δουλειάς του. Όταν γυρίζει στο σπίτι το μυαλό του είναι ακόμα στη δουλειά. Η σύντροφός του παίρνει το μήνυμα ότι η δουλειά του είναι σημαντικότερη από εκείνη. Αν ο άνδρας αυτός μάθει να διακρίνει τον εκνευρισμό, τις απογοητεύσεις και τις ανησυχίες του γύρω από τη σχέση θα δώσει το μήνυμα στη γυναίκα του ότι είναι σημαντική για εκείνον ότι την εκτιμά και τη χρειάζεται.

Εδώ ακριβώς κρύβεται το μυστικό πώς να κάνετε μια γυναίκα να νιώσει ότι την αγαπάτε. Μεγαλώνει η αυτοεκτίμηση της γυναίκας όταν οι άνθρωποί της παραδέχονται επιθυμούν και εκτιμούν τη συναισθηματική στήριξη που δίνει.

Η Τζην, 36 ετών παραπονιόταν συνεχώς ότι ο Πολ ο άνδρας της, δεν την παραδέχεται. Ήταν πολύ πετυχημένος γιατρός αλλά και ο παραδοσιακός τύπος του άνδρα που δουλεύει για να βγάλει το ψωμί του Η Τζην πρωτοτύπησε με το να μην είναι παραδοσιακά σπιτίσια. Ο Πωλ της κρατούσε κακία επειδή ενώ εκείνος κέρδιζε λεφτά εκείνη δεν ήταν καν πρόθυμη να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. “Του κρατώ κακία που με αντιμετωπίζει σαν υπηρέτριά του”, μου απαντούσε εκείνη. “Το μόνο που κάνει όταν γυρνά στο σπίτι είναι να παραπονιέται ότι δεν φροντίζω εκείνον αλλά και το σπίτι. Δε με νοιάζει να κάνω όμως τίποτα. Ο, τι και αν κάνω εκείνος δεν το εκτιμάει”.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ