Γοργόνες στην Νάουσα της Πάρου

Γοργόνες στην Νάουσα της Πάρου

Έντονα χρώματα, φως, κρυφές παραλίες αλλά και …γυμνές γοργόνες και ανέμελα κορίτσια του ελληνικού καλοκαιριού, είναι τα ζωγραφικά θέματα που παρουσιάζει μέχρι τις 10 Αυγούστου ο Παριανός ζωγράφος Δημήτρης Σιφναίος, στον εκθεσιακό χώρο του Αγκυροβολίου Τουριστικών Σκαφών της Νάουσας.

 

 

Εκεί λοιπόν, στο προσωρινό του «αραξοβόλι» , σε πείσμα της κατήφειας, του γκρι και της σιωπής, ο Δημήτρης Σιφναίος ταξιδεύει τους επισκέπτες της έκθεσης του σε θαλασσινά όνειρα, σε μυστικές παραλίες , σε στιγμές από την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων.

 

 

«Όσο γυρίζουμε τον χρόνο πίσω βρίσκουμε τον πραγματικό μας εαυτό, τόσο πιο συχνά συναντάμε τον δικό μας σινεμά – ο Παράδεισος» λέει. «Είναι γεμάτος χρώματα, έρωτες, χαμόγελα και ανέμελες στιγμές. Κάποιες από αυτές τις εικόνες μένουν στον καμβά, γίνονται πίνακες, ώρες δουλειάς, στιγμές έμπνευσης και πάλης με τα χρώματα…»προσθέτει ο ζωγράφος.

 

 

Στην νέα του δουλειά κυριαρχούν το χρώμα και το φως του κυκλαδικού τοπίου αλλά και η γυναικεία παρουσία.

 

 

 «Άλλοτε είναι προκλητική θεά, σύγχρονη ή αρχαία και άλλοτε γίνεται μούσα, καταιγίδα, και χορός κοπέλας σε νησιώτικο πανηγύρι. Την συναντάς ξαφνικά στην κουπαστή μιας βάρκας κι άλλοτε να κοιμάται στη σκιά ενός βράχου σε μία παραλία. Μόνο να την ζωγραφίσεις μπορείς και να την θαυμάσεις…» λέει ο Δημήτρης Ζωγράφος.

 

 

Στους μουντούς καιρούς που ζούμε, η πρόταση του Δημήτρη αποτελεί μία διαφυγή μέσω της τέχνης σε κόσμους ονειρικούς σε ένα λευκό ή γαλάζιο φόντο. Επισκεφθείτε την έκθεση, τις απογευματινές κυρίως ώρες, δεν κοστίζει τίποτα, για να γνωρίσετε μία άλλη Πάρο, σαν  μια γαλήνια αμμουδιά απέναντι στους διαπεραστικούς ήχους της διασκέδασης και την κοσμοσυρροή του καλοκαιριού.

 

                               

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ