Ο φόβος στην οδήγηση…

Ο φόβος στην οδήγηση…

Συνήθως το άτομο που έχει φόβο για την οδήγηση έχει και άλλους φόβους. Η βασική πηγή των φόβων είναι η αγοραφοβία. Στην αγοραφοβία, το άτομο παθαίνει κρίση πανικού σε ένα συγκεκριμένο μέρος -συμπεριλαμβανομένου και του αυτοκινήτου.

Κάθε μέρος στο οποίο το άτομο νιώθει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει γίνεται αυτόματα η αιτία του φόβου του. Όταν το άτομο αρχίζει να αποφεύγει το μέρος ξανά και ξανά τότε λέμε ότι το άτομο έχει φοβία για το συγκεκριμένο μέρος ή για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Έτσι γίνεται και με το αμάξι.

Τα άτομα που φοβούνται την οδήγηση χωρίζονται σε δυο ομάδες. Σε αυτούς που φοβούνται να είναι συνοδηγοί, γιατί έχουν την αίσθηση ότι δεν έχουν τον έλεγχο του αμαξιού, και σε αυτούς που φοβούνται να οδηγήσουν γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τον έλεγχο και θα προκαλέσουν κάποιο ατύχημα.

Το βασικό στοιχείο για να ξεπεράσει το άτομο αυτή τη φοβία είναι να καταφέρει ο ειδικός να πείσει τους ασθενείς ότι δεν πρόκειται να πάθουν κάτι και ότι δεν θα χάσουν τον έλεγχο. Ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ασθενείς που έπαθαν κρίση πανικού όντας μέσα στο αμάξι δεν είχαν απολύτως κανένα ατύχημα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στo boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ