Aπολογείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Aπολογείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

 

Με την ολοκλήρωση του κύκλου καταθέσεων μαρτύρων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και την πολύκροτη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών, ανοίγει αυτός των απολογιών των 19 κατηγορουμένων.

Ωστόσο, μέχρι και αυτή την ώρα, παραμένει ασαφές αν την αρχή θα κάνει ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος ή αν το δικαστήριο θα προχωρήσει τη διαδικασία με την απολογία άλλου κατηγορούμενου.

Την περασμένη Πέμπτη, η έδρα απέρριψε και το δεύτερο γραπτό αίτημα που είχε υποβάλλει ο βασικός κατηγορούμενος προκειμένου να απολογηθεί στις 26 Αυγούστου, μετά τη διακοπή της δίκης, επικαλούμενος το δικαίωμα που αναγνωρίζεται από τη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε «αναγκαίο χρόνο» του κατηγορουμένου για την προετοιμασία της υπεράσπισής του.

Η άρνηση στο αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου πυροδότησε την ατμόσφαιρα και είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των συνηγόρων του, οι οποίοι απείλησαν ακόμη και να εγκαταλείψουν τα καθήκοντά τους. Στην αίτησή του ο πρώην υπουργός επικαλείτο το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη και επεσήμαινε ότι ο χρόνος που όρισε το δικαστήριο για την απολογία του δεν είναι επαρκής.

Σήμερα λοιπόν θα ξεκαθαρίσει η στάση της πλευράς του πρώην υπουργού, αλλά και των υπόλοιπων 18 κατηγορουμένων κάποιοι από τους οποίους έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να απολογηθούν αν προηγουμένως δεν έχει απολογηθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ