Συνέλαβαν 11 οδηγούς ταξί

Συνέλαβαν 11 οδηγούς ταξί

Έντεκα οδηγοί ταξί συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι δέκα για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους και ένας οδηγός για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι οδηγοί ταξί συνελήφθησαν σε σταθμούς μετεπιβίβασης επιβατικού κοινού (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Λιμένα Πειραιά), καθώς και σε λοιπά σημεία της Αθήνας (Ακρόπολη, Πλ. Συντάγματος), της Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου) και του Αγ. Δημητρίου (έμπροσθεν εμπορικού κέντρου).

Ειδικότερα, επτά από τους παραπάνω οδηγούς, με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν προέβαιναν στην έκδοση αποδείξεων, τρεις είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και τέλος στην κατοχή ενός οδηγού βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον βεβαιώθηκαν δεκαεπτά παραβάσεις της νομοθεσίας των Ε.Δ.Χ. οχημάτων.

Αναλυτικά, οι παραπάνω βεβαιωθείσες παραβάσεις αφορούσαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, πέντε για υπερβολικό κόμιστρο, τέσσερις για μη τήρηση σειράς στο χώρο αναμονής (πιάτσα), τρείς  για μη θέση σε λειτουργία του ταξιμέτρου, τρείς για επιλογή επιβατών και δύο για στέρηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί.

Όπως επισημαίνεται από την αστυνομία, δύο από τους ανωτέρω συλληφθέντες, καθώς και έξι από τις παραβάσεις, εντοπίσθηκαν – βεβαιώθηκαν εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου – Πύλη 11 [αφίξεις τουριστικών πλοίων]), από κοινά συνεργεία ελέγχων που συγκρότησαν αστυνομικοί των Ο.Ε.Π.Τ.Α. και άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Υπουργείο Οικονομικών/ Δ-νση Ελέγχων, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ