Κρατούμενος μέχρι την Παρασκευή

Κρατούμενος μέχρι την Παρασκευή

Κρατούμενος παραμένει από χθες ο Βίκτωρας Ρέστης για την υπόθεση με τα δάνεια της Τράπεζας FBB. Ο επιχειρηματίας, που συνελήφθη την Τρίτη μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να μελετήσει την ογκώδη δικογραφία και να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο γραφείο της ειδικής ανακρίτριας της ειδικής ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, που χειρίζεται την υπόθεση. Η ειδική ανακρίτρια εξέδωσε το ένταλμα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του κ. Ρέστη.

Η δικογραφία αφορά δάνειο ύψους 5,8 εκατομμυρίων που χορήγησε η τράπεζα FBB που φέρεται να κατέληξε σε πρώην συνεργάτη του Β. Ρέστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ερευνάται το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βίκτωρας Ρέστης αρνείται οποιαδήποτε παράνομη πράξη και επιμένει ότι το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ – το οποίο χαρακτηρίζει κακό – δόθηκε σε πρώην στενό συνεργάτη του που καταζητείται από τις αρχές για την υπόθεση. 

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ