ΦΩΤΟ-Ο Ρέστης πήρε προθεσμία για την Παρασκευή

ΦΩΤΟ-Ο Ρέστης πήρε προθεσμία για την Παρασκευή

Στην ειδική ανακρίτρια, αρμόδια για θέματα διαφθοράς, Ρέα Κατσίβελη οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας, Βίκτωρας Ρέστης μετά το ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε και έλαβε τελικά προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ θα παραμείνει κρατούμενος. Ο κ. Ρέστης αρνείται οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Δέχεται ότι το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ ήταν ένα κακό δάνειο το οποίο, όπως είπε, όταν το αντιλήφθηκε η τράπεζα στράφηκε εναντίον του υπαλλήλου που το ενέκρινε. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, τα χρήματα αυτά κατευθύνθηκαν σε πρώην συνεργάτη του ο οποίος καταζητείται από τις αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση.   

Νωρίτερα ο επιχειρηματίας που συνελήφθη σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος της Τράπεζας FBB.

Η κ. Κατσίβελη εξέδωσε το ένταλμα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του κ.Ρέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ερευνάται το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων που φέρεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ-ΦΩΤΟ:Ο Ρέστης στην Ευελπίδων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ