Κίνδυνος για καρκίνο το χλώριο;

Κίνδυνος για καρκίνο το χλώριο;

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

Γράφει ο Μερτζιώτης Νικόλαος – Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Η χλωρίωση του νερού για την καταπολέμηση ανάπτυξης μικροβίων στις πισίνεςμπορεί να αποτελέσει ισχυρό παράγοντα γονιδιακής μετάλλαξης και ως εκ τούτου ανάπτυξη καρκινογένεσης στην ουροδόχο κύστη σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Ινστιτούτο Ουρογεννητικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου John Hopkins της Βαλτιμόρης των Ηνωμένων Πολιτειών. Πράγματι όπως αναφέρει ο κ. Νικόλαος Μερτζιώτης Χειρουργός Ουρολόγος Δ/ντής Ουρολογικής Κλινικής και Πρόεδρος της Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και παρουσιάσθηκε στην πρόσφατη ημερίδα, η χρήση χλωρίου σε αυξημένη συγκέντρωση στο πόσιμο νερό όπως επίσης όταν χρησιμοποιείται στις κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα που ευνοεί την εμφάνιση νεοπλασιών στο ουροποιητικό σύστημα.

Ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος όσο πιο νωρίς σε ηλικία έρθουμε σε επαφή με πισίνες που χρησιμοποιούν χλώριο ως μέσο απολύμανσης του νερού.

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ