Ζούσε χωρίς ρεύμα για 9 μήνες

Άκρως συγκινητική η ιστορία μιας 82χρονης από τη Θεσσαλονίκη, που ζούσε από τον περασμένο Μάιο χωρίς ρεύμα. Η ΔΕΗ είχε κόψει την ηλεκτροδότηση καθώς η 82χρονη συνταξιούχος του ΟΓΑ χρωστούσε 1106 ευρώ. Κάθε μήνα η 82χρονη έπρεπε να τα βγάζει πέρα με τη σύνταξη των 330 ευρώ, ενώ κανένας στη γειτονιά δεν γνώριζε τίποτα.

Ούτε οι κόρες της δεν είχαν αντιληφθεί την κατάσταση καθώς αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, με την «αξιέπαινη» μητέρα να μην θέλει να τις «φορτώσει» και τα δικά της προβλήματα. Η 82χρονη μένει στις εργατικές κατοικίες του Φοίνικα και χθες πήρε κατά λάθος φωτιά μια πετσέτα της, από το καντηλάκι που χρησιμοποιούσε για να έχει φως το βράδυ.

Οι γείτονες κινητοποιήθηκαν άμεσα βλέποντας τους καπνούς να βγαίνουν από το σπίτι. Άμεσα όταν έγινε γνωστό το θέμα, κινητοποιήθηκε η Λαική Επιτροπή Καλαμαριάς η οποία και πήγε σε εφορία και ΔΕΗ και έκανε διακανονισμό με αποτέλεσμα η 82χρονη να πρέπει να δίνει μόλις 50 ευρώ το μήνα μέχρι να ξεχρεώσει.

Το πιο τραγικό είναι, ότι για το σπίτι στις εργατικές κατοικίες της είχε έρθει και χαράτσι ύψους 360 ευρώ.Πηγή: spnews.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ