5 τεχνικές για να σταματήσεις το τσιμπολόγημα

5 τεχνικές για να σταματήσεις το τσιμπολόγημα

Έχετε και εσείς την κακή συνήθεια του τσιμπολογήματος; Νιώθετε ότι δεν μπορείτε να το σταματήσετε; Ανατρέξαμε για αυτόν τον σκοπό στο άρθρο του συνεργάτη μας κλινικού Διατροφολόγου- Βιολόγου κυρίου Χάρη Δημοσθενόπουλου (www.dimosthenopoulos.gr) και σήμερα σας παρουσιάζουμε 6 τεχνικές για να σταματήσετε την κακή συνήθεια που σας φορτώνει με περιττές θερμίδες…

1. Τρώμε με την ησυχία μας

Αφιερώνουμε στο γεύμα μας τουλάχιστον 15΄ και φροντίζουμε να μασάμε καλά το φαγητό μας. Η παρατεταμένη επαφή του φαγητού με το στόμα, η εικόνα του γεύματός μας και η καλή του πέψη τελικά επιτρέπουν στον εγκέφαλο να πάρει εγκαίρως το μήνυμα ότι είμαστε χορτάτοι.

2. Αποφεύγουμε τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Όπως είναι οι τηγανητές πατάτες, το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι, ο πουρές, οι χυμοί, τα τσιπς. Αυτού του είδους τα τρόφιμα είναι υπεύθυνα για την απότομη αυξομείωση των τιμών του σακχάρου στο αίμα και μας οδηγούν στο να τσιμπολογάμε όλο και περισσότερο. Έτσι, είναι σκόπιμο να προτιμάμε να μη βράζουμε πολύ τα μακαρόνια, το ρύζι και τις πατάτες μας, αλλά και να αποφεύγουμε να τρώμε τις τελευταίες τηγανητές, ώστε να μην ανεβαίνει ο γλυκαιμικός τους δείκτης.

3. Ξεχνάμε το έτοιμο φαγητό

Τα χάμπουργκερ, τα παγωτά και τα υπόλοιπα «γρήγορα» γεύματα χωνεύονται πολύ γρήγορα, σε 15-20΄. Έτσι έχουμε σύντομα τη διάθεση να ξαναφάμε. Η συμβουλή των ειδικών είναι, αν μας αρέσουν πολύ αυτά τα φαγητά και δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε, να τα καταναλώνουμε μόνο 2 φορές τον μήνα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ