Γιατί δεν μπορώ να αρχίσω δίαιτα;

Γιατί δεν μπορώ να αρχίσω δίαιτα;

 

Η κυρία Κία Καραγιάννη, διαιτολόγος – διατροφολόγος, μας εξηγεί για ποιον λόγο το «μικρόβιο» της αναβλητικότητας μεταδίδεται και στις διατροφικές μας συνήθειες.

«Από Δευτέρα δίαιτα!». Πόσες φορές έχουμε δώσει και μάλιστα με κατηγορηματικό τόνο αυτή την υπόσχεση στον εαυτό μας, χωρίς όμως να το επιτύχουμε;

Ποια αίτια μας κάνουν αναβλητικούς;

Η αναβλητικότητα αποτελεί πρόβλημα για αρκετούς ανθρώπους. Με αυτή την «κακιά συνήθεια» χάνουμε ευκαιρίες που εμφανίζονται στη ζωή μας, συσσωρεύουμε τις υποχρεώσεις μας, φρενάρουμε τις επιθυμίες μας και εντείνουμε το αίσθημα πίεσης και άγχους που νιώθουμε.

Το να θέλουμε να πετύχουμε ένα στόχο τον οποίο όμως  συνεχώς  αναβάλλουμε είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και στον τομέα της διατροφής. Από τη μία θέλει κάποιος να χάσει μερικά κιλά, από την άλλη όμως δεν κάνει τίποτα γι αυτό.

Πώς εξηγείται αυτό;

Οι λόγοι πολλοί και ίσως διαφορετικοί για κάθε άτομο.

Άλλοι «τρομάζουν» και μόνο στη σκέψη ότι η επιτυχία προϋποθέτει  την τήρηση ενός αυστηρού διατροφικού πλάνου με αρκετούς περιορισμούς και απαγορεύσεις, γεγονός που δεν ισχύει αλλά όμως δημιουργεί πίεση.  Κάποιοι ανυπομονούν για το «τέλειο» αποτέλεσμα: θέλουν π.χ  να χάσουν  20 κιλά, αλλά ξέρουν ότι αυτό χρειάζεται χρόνο και δεν αντέχουν να περιμένει. Δεν τους αρκεί να χάνουν 3-4 κιλά το μήνα, αλλά  θέλουν  να χάσουν και τα 20 κιλά πολύ γρηγορότερα.  Αρκετοί φοβούνται  ότι δε θα τα καταφέρουν  και ότι θα χαλάσουν  τη δίαιτα, ιδίως εάν έχει προηγηθεί κάποια αποτυχημένη προσπάθεια στο παρελθόν.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ