Ποια παπούτσια προκαλούν ορθοπεδικά προβλήματα;

Ποια παπούτσια προκαλούν ορθοπεδικά προβλήματα;

Πρόβλημα: 20ποντα

«Τα τακούνια γίνονται όλο και πιο ψηλά», λέει η Hilary Brenner, DPM. Η Brenner, μια εκπρόσωπος από την αμερικανική Podiatric Medical Association, λέει ότι τα πάρα πολύ ψηλά τακούνια μπορεί να οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα, από διάστρεμμα στον αστράγαλο μέχρι χρόνιους πόνους. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα ύψη, στυλ, και τα δεινά των υποδημάτων του σήμερα.


Πρόβλημα: Τακούνια

Είτε είναι πολύ ψηλά είτε είναι μεσαίου μεγέθους, τα τακούνια προκαλούν έναν οδυνηρό “κόμπο” στο πίσω μέρος της φτέρνας. Τα άκαμπτα παπούτσια πιέζουν και μπορούν να δημιουργήσουν μια οστική παραμόρφωση. Η πίεση οδηγεί σε φουσκάλες, πρήξιμο, θυλακίτιδα, ακόμη και πόνο στον αχίλλειο τένοντα. Ο πάγος και οι πάτοι μπορεί να παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο προσωρινά αλλά  η οστική προεξοχή είναι μόνιμη.

Πρόβλημα: Αφύσικη θέση του ποδιού

Εξαιρετικά ψηλά τακούνια αναγκάζουν τα πόδια να είναι σε μια θέση που δίνει έμφαση στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Σε αυτό το σημείο, τα μεγάλα μετατάρσια οστά συναντούν τα οστά των δαχτύλων. Η υπερβολική πίεση μπορεί να πυροδοτήσει τα οστά ή τα νεύρα που τα περιβάλλουν.

Πρόβλημα: αφύσικη θέση του ποδιού

Τα χαμηλότερα τακούνια θα σας βοηθήσoυν να αποφύγετε προβλήματα με τα μετατάρσια οστά. Όσο χαμηλότερο το τακούνι, τόσο πιο φυσική θα είναι η θέση των ποδιών σας. Η επιλογή των τακουνιών δεν πρέπει να είναι πάνω από 5 πόντους – και ακόμη και εκείνα θα πρέπει να φοριούνται με μέτρο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ