Επεισόδια στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής

Επεισόδια στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής

 

Επεισόδια που προκλήθηκαν από διαδηλωτές που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων στη Χαλκιδική καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι στη διάρκεια τους τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άτομα. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Ιερισσού κάνουν λόγο για ψεύδη αμφισβητώντας τα όσα λένε οι μεταλλωρύχοι.

Τα επεισόδια σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγιναν μετά την διαδήλωση στον Πολύγυρο από τους κατοίκους της Ιερισσού, όταν πολλοί από τους συγκεντρωμένους μετέβησαν στο δημαρχείο της Αρναίας. Εκεί, σύμφωνα πάντα με την πλευρά των εργαζομένων, οι διαδηλωτές “πολιόρκησαν” το δημαρχείο και απειλούσαν να εισβάλλουν μέσα στο κτίριο στο οποίο βρισκόταν ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους διαδηλωτές φέρονται να πήγαν με τα αυτοκίνητα τους στο  Παλαιοχώρι και στη διασταύρωση προς Μ. Παναγία το κομβόι τους σταμάτησε. Εκεί, όπως υποστηρίζει πάντα η πλευρά των εργαζομένων, επιτέθηκαν σε θαμώνες καφετέριας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας και ένας αστυνομικός.

 

Τι λένε οι διαδηλωτές

 

Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί των εργατών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, μετά τη διαδήλωση στον Πολύγυρο, πράγματι πολλοί πήγαν στην Αρναία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από το δημαρχείο δεν επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, ούτε προσπάθησαν να επιτεθούν στον δήμαρχο.

Στη συνέχεια κατά την αποχώρηση τους, το κομβόι των διαδηλωτών πέρασε από το Παλαιοχώρι και όπως υποστηρίζουν, δέχτηκαν φραστική επίθεση από μεταλλωρύχους που ήταν συγκεντρωμένοι σε καφετέρια στο σημείο. Εκεί τα «αίματα» άναψαν με κάποιους από του συγκεντρωμένους να έρχονται στα χέρια.  Στη διάρκεια της συμπλοκής, σύμφωνα με τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά , ένα άτομο από τη μια και ένα άτομο από την άλλη πλευρά και με την παρέμβαση της αστυνομίας το επεισόδιο έληξε.

 

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ