Υαλουρονικό οξύ: Χρήσιμες συμβουλές για την “πηγή νεότητας”

Υαλουρονικό οξύ: Χρήσιμες συμβουλές για την “πηγή νεότητας”

 

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ και ποιες είναι οι εφαρμογές του; Χρήσιμες συμβουλές για θεαματική αντιμετώπιση των ρυτίδων μέσω της χρήσης του υαλουρονικού οξέως.

Γράφει η Δρ. Πηνελόπη Τυμπανίδη, Δερματολόγος

 

Το υαλουρονικό οξύ είναι γλυκοζαμινογλυκάνη, ένα φυσικό συστατικό του δέρματός μας. Κατά την γήρανση, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέως στο χόριο μειώνεται δραματικά με αποτέλεσμα την δημιουργία ρυτίδων. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, είναι σχεδόν όμοιο με εκείνο του δέρματος μας και συμπληρώνει το υαλουρονικό που έχει εκλείψει κατά την γήρανση. Είναι ένα άριστο υλικό με το οποίο έχουμε τη δυνατότητα μα σμιλεύσουμε την επιφάνεια του προσώπου.

Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει ρυτίδες επιφανειακές αλλά και βαθειές, διορθώνει ουλές και ελαττώματα, αλλάζει σχήμα στα ζυγωματικά, τη μύτη, το περίγραμμα του προσώπου. Κάτω από το δέρμα, συγκρατεί μόρια νερού και βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Με αυτόν τον τρόπο οι ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι ασφαλής και αποτελεσματική. Η ασφάλεια της μεθόδου έγκειται στο γεγονός ότι εφόσον πρόκειται για υλικό που υπάρχει ήδη στο δέρμα, ακολουθεί την καταβολική οδό του δικού μας υαλουρονικού οξέος.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ