«Ξεχνούν» τις αποδείξεις στα ταξί

«Ξεχνούν» τις αποδείξεις στα ταξί

Στους περισσότερους πολίτες που χρησιμοποιούν ταξί για τις μετακινήσεις τους στην πόλη έχει τύχει είτε να μη λάβουν απόδειξη είτε ο οδηγός να τους ρωτήσει αν τη θέλουν, παρά το γεγονός ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η αυτόματη διαδικασία.

Η φοροδιαφυγή ανάμεσα στους οδηγούς ταξί επιβεβαιώνεται και από τους αιφνίδιους ελέγχους της αστυνομίας, η οποία μέσα σε δύο ημέρες έκανε 46 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 45 αφορούσαν την ίδια τακτική παρέμβασης στην ταμειακής τους μηχανή.

Οι ταμειακές μηχανές των ταξί, είναι συνδεδεμένες με το ταξίμετρο για να τυπώνουν αυτόματα την απόδειξη, σύμφωνα με το αναγραφόμενο ποσό, μόλις ο πελάτης φτάσει στον προορισμό του και το ταξίμετρο μηδενιστεί. Για περισσότερο έλεγχο οι ταμειακές μηχανές δέχονται στο πίσω μέρος τους  καλώδιο τηλέφωνο που σε τυχόν εφοριακό έλεγχο, ο εκάστοτε ελεγκτής μπορεί να συνδέσει ένα μηχάνημα και να δει τα ιστορικά δεδομένα των αποδείξεων.

Οι οδηγοί όμως, αγοράζοντας μόνο ένα καλώδιο τηλεφώνου, το τοποθετούν στην είσοδο με αποτέλεσμα η ταμειακή μηχανή να μπαίνε σε λειτουργία ελέγχου και να μην τυπώνει αποδείξεις αυτόματα.

«Πέρα από τους αιφνίδιους ελέγχους, χρειάζεται επανασχεδιασμός στον τρόπο φορολόγησης των οδηγών ταξί» τονίζουν επαγγελματίες του κλάδου για να σταματήσει αυτή η συνηθισμένη τακτική φοροδιαφυγής. 

 

Πηγή: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ