“Καρφιά” από τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

“Καρφιά” από τον πρώην πρόεδρο  του ΕΟΠΥΥ

 

Διευκρινίσεις για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ΕΟΠΥΥ, δίνει ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος εξαπολύει βολές προς πάσα κατεύθυνση.

“Είναι προφανές ότι η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ έχει ενοχλήσει πολλούς και ίσως ήθελαν να γυρίσουμε στο προηγούμενο κατακερματισμένο και πολυδαίδαλο σύστημα Υγείας, το μοναδικό Ευρωπαϊκό σύστημα υγείας, με ανάλογη δομή” , τονίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

“Η τακτική του Ποντίου Πιλάτου είναι και σήμερα επίκαιρη”, επισημαίνει στην ανακόινωσή του, προσθέτοντας ότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θεωρεί “καλοδεχούμενη την καλόπιστη κριτική, όμως έχει την αξίωση πέρα από τα πρόσωπα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως αναλώσιμα, στη σπουδαία και καινοτόμο προσπάθεια δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ, να υπηρετήσουν τη Δημόσια Υγεία του Ελληνικού λαού, ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει σαν θεσμός να υποστηρίζεται από όλους κατά το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί,  γιατί αφορά την Υγεία όλων μας”.

Επιπλέον, αναφέρει ότι «για την κατάσταση που κληρονόμησε ο ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία για τα ληξιπρόθεσμα, για την υποχρηματοδότηση, τη μη μεταφορά υπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και για τις μηνιαίες αποζημιώσεις ενοικίων των Μονάδων του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για τη μη ολοκλήρωση ακόμη του διαγωνισμού για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τις Μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (2006-2007), καθώς και όσον αφορά στον κακό σχεδιασμό της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ χωρίς οργανόγραμμα και στρατηγικό σχεδιασμό, μάλλον φταίει η Διοίκηση και οι λιγοστοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ».

Αναφερόμενος στην έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημειώνει ότι η έρευνα αφορούσε νοσήλια εξωτερικού ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ πριν την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ.

“Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκάλεσε την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή και συμμετείχε με στελέχη της στην ομάδα της Επιθεώρησης και στη συνέχεια θα αξιοποιήσει όλες τις εποικοδομητικές προτάσεις και παρατηρήσεις, ενώ θα προβεί σε όλες τις δράσεις για την αναζήτηση και τον καταλογισμό των πάσης φύσεως ευθυνών.  

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους μας ότι η νοσηλεία στο εξωτερικό γίνεται πλέον σύμφωνα με της Παράγραφο 11 του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ και η νομιμότητα τηρείται με ευλάβεια”, αναφέρει.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ