8 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις το καλοκαίρι

8 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις το καλοκαίρι

 

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος κατά την οποία έχουμε πολλές λαχταριστές διατροφικές επιλογές, οι οποίες όμως ταυτόχρονα μπορούν να μας οδηγήσουν στην υπερβολική αύξηση βάρους. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να τις απολαύσουμε, να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας αλλά ταυτόχρονα να διατηρούμε σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος μας;

Φρουτά και λαχανικά βοηθούν στον έλεγχο του βάρους

Εάν συμπεριλάβεις στη καθημερινή σου διατροφή 4 ½ φλυτζάνια φρούτων και λαχανικών και 3 μερίδες γαλακτομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, τότε θα έχεις κατορθώσει να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με φυτικές ίνες, ασβέστιο και σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διαιτολόγος Cheryl Orlansky «οι φυτικές ίνες βοηθούν τον έλεγχο του βάρους διότι προωθούν ένα αίσθημα ικανοποίησης και κορεσμού».

Μεγάλο μέρος των προϊόντων του καλοκαιριού προσφέρουν σημαντικά θρεπτικά οφέλη, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζεις. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία επιβραδύνουν την γήρανση, αποτρέπουν την εκδήλωση εγκεφαλικών επισοδίων και καρκίνου, βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Πως μπορούμε λοιπόν να αδυνατίσουμε και να διατηρήσουμε την καλή μας υγεία με προϊόντα του καλοκαιριού;

Ντομάτες και πιπεριές  για βιταμίνη Α, βιταμίνη C και λυκοπένιο

Οι ντομάτες και οι πιπεριές είναι καλοκαιρινά προϊόντα, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες A και C. Συγκεκριμένα, μία ντομάτα μεσαίου μεγέθους είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και περιέχει μόνο 35 θερμίδες αλλά ταυτόχρονα δίνει το 40% της βιταμίνης C και το 20% της βιταμίνης Α που χρειάζεται ένας οργανισμός ημερησίως.

Ωστόσο, η ντομάτα έχει και άλλα οφέλη.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ