Αστυνομική επιχείρηση στην Πρέβελη

Αστυνομική επιχείρηση στην Πρέβελη

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 7 ατόμων για ελεύθερη κατασκήνωση, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, το πρωί  της Τρίτης, στη λίμνη Πρέβελη του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας, σε τουριστικές περιοχές.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «NATURA» και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν ένας 50χρονος Έλληνας και μια 30χρονη υπήκοος  ΗΠΑ, για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης και παραβάσεις του  Νόμου περί Αλλοδαπών.

Επιπλέον, προσήχθησαν ακόμη δέκα κατασκηνωτές, εκ των οποίων, σε επτά από αυτούς, σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ