ΦΩΤΟ- Αστυνομικός μέλος σπείρας εκβιαστών

ΦΩΤΟ- Αστυνομικός μέλος σπείρας εκβιαστών

 

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε εκβιασμούς και απατές επιχειρηματιών, είναι ένας αστυνομικός ο οποίος συνελήφθη από τους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων και τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από εντολή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Εκτός από τον αστυνομικό έχουν συλληφθεί ακόμη οκτώ άτομα ενώ έχουν κατασχεθεί τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα που οι αρχές θεωρούν ότι είναι προϊόν ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 51χρονος επιχειρηματίας κατήγγειλε τα συγκεκριμένα άτομα, για κατ’ επανάληψη εκβιασμούς και εξαπατήσεις σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν φτιάξει δύο υποομάδες και με εναλλασσόμενους ρόλους προέβαιναν σε εκβιασμούς και απάτες.

 

Οι τεχνικές και η μεθοδολογία δεν ήταν ποτέ η ίδια καθώς πραγματοποιούσαν αναλόγως την περίπτωση πραγματοποιούσαν εμπρησμούς αυτοκίνητων, «εικονικές εκτελέσεις», καθώς παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί για την εξαπάτηση των θυμάτων τους.

Όπως προέκυψε, από το 2010, μέλη της οργάνωσης, που συγκροτούσαν την πρώτη υποομάδα, αρχικά προκάλεσαν εμπρησμό και φθορές σε αυτοκίνητα του επιχειρηματία, και «σκηνοθέτησαν» επίθεση σε βάρος του από άγνωστα άτομα.

Στη συνέχεια ανέλαβαν να διερευνήσουν τις υποθέσεις αυτές, απαιτώντας και λαμβάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, για να «καλύψουν» τα έξοδα των «ερευνών» τους.

Επιπλέον, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, αφού του παρουσίασαν δύο «υποτιθεμένους» δράστες, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι θα προχωρούσαν στην «εκτέλεση» τους, απαιτούσαν εκβιαστικά και άλλα χρήματα, για να μην τον εμπλέξουν στις υποτιθέμενες ανθρωποκτονίες.   

Με το συγκεκριμένο τρόπο εκβίασης, τον ανάγκασαν να μεταβιβάσει σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δυο ακίνητα ιδιοκτησίας του, στο Μαρούσι, ενώ του απέσπασαν συνολικά πάνω από 150.000 ευρώ, σε μετρητά.

Ακολούθως, η δεύτερη υποομάδα (στην οποία συμμετείχαν και ο 64χρονος συλληφθείς, που εμφανιζόταν ως αστυνομικός, καθώς και ο 48χρονος Αρχιφύλακας) ανέλαβε να «προστατεύσει» τον επιχειρηματία από την πρώτη υποομάδα, αποσπώντας του διάφορα χρηματικά ποσά, ως αμοιβή.

Στη συνέχεια τον εκβίαζαν για τη «διευθέτηση» εκκρεμών ποινικών του υποθέσεων, στις οποίες δήθεν τον είχε εμπλέξει η πρώτη υποομάδα. Στην περίπτωση αυτή του απέσπασαν συνολικά περίπου 115.000 ευρώ.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, σε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη αρχικά ο εγκέφαλος της οργάνωσης.

Ακολούθησαν αστυνομικές επιχειρήσεις, στη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν και άλλα επτά από τα εμπλεκόμενα άτομα.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ