Κρητικό γλέντι στο Μαρούσι

Κρητικό γλέντι στο Μαρούσι

 

Διάχυτη ήταν η εορταστική διάθεση στην εκδήλωση που διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, και με την ευκαιρία της εορτής του Κλήδονα. Οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου συντροφιά με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, απόλαυσαν μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη με μουσική και χορό.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, συνεχάρη τον πρόεδρο του συλλόγου Άρη Χαιρέτη, για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης εκδηλώσεων που κρατούν ζωντανή τη λαϊκή παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Στη διάρκεια της βραδιάς έγινε αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα, χορευτικά συγκροτήματα παιδιών και ενηλίκων του συλλόγου παρουσίασαν ένα ποικίλο χορευτικό πρόγραμμα, ενώ το κρητικό συγκρότημα του Μανώλη Ψαλλίδη, πυροδότησε το κέφι με το τραγούδι του δημιουργώντας μία ζεστή συντροφιά με συμμετέχοντες τους περισσότερους από 150 φίλους που παραβρέθηκαν στη βραδιά.

Βραβεία και αναμνηστικά δώρα δόθηκαν σε όλους τους χορευτές, παιδιά και ενήλικες, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της φετινής χορευτικής χρονιάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαρής Πόλης Βασίλης Κόκκαλης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, πρόεδροι κρητικών σωματείων καθώς και φίλοι του συλλόγου.

 

*Στη φωτογραφίας εικονίζονται ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» Α. Χαιρέτη, ανάμεσα σε φίλους του συλλόγου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ