Τα λιπαρά ψάρια προστατεύουν

Τα λιπαρά ψάρια προστατεύουν

Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών ψαριών μπορούν να επωφεληθούν από μειωμένο κίνδυνο του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες στην Κίνα εξέτασαν τα αποτελέσματα 26 προηγούμενων μελετών στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 800.000 συμμετέχοντες και πάνω από 20.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, λοιπόν,  ότι τα άτομα με την υψηλότερη πρόσληψη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από τα ψάρια επωφελούνται από έναν κατά 14% μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ