Εργαζόμενοι ΕΡΤ 3: Το μαύρο θα σβήσει

Εργαζόμενοι ΕΡΤ 3: Το μαύρο θα σβήσει

 

«Οκτώ μέρες μετά την δικτατορικού τύπου επίθεση με Μαύρο και Σιωπή στις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες η κυβέρνηση συνεχίζει στο μονοπάτι της τυφλής αυταρχικής αδιαλλαξίας μετερχόμενη  της μεθόδου του ψέματος και της συνεχούς διασποράς «ειδήσεων» με απώτερο στόχο να πλήξει το συμπαγές του φρονήματος των εργαζομένων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και προσθέτουν:

«Δεν είμαστε απλώς ζωντανοί, είμαστε ενωμένοι και το μέτωπο με την κοινωνία παραμένει αρραγές. Αδιάψευστο γεγονός οι συνελεύσεις των εργαζομένων με την συνεχή παρουσία εκπροσώπων της κοινωνίας στους εργασιακούς χώρους, τις απογευματινές συναυλίες, τα θεατρικά δρώμενα και την παρουσία απλών πολιτών έξω από στα ραδιομέγαρα.

Σημειώνουμε ιδιαιτέρως:

1. Την  άρνηση της κυβέρνησης να υπηρετήσει την νομιμότητα, την οποία κατά τα άλλα διακηρύσσει καθώς δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ το περιεχόμενο της οποίας έχει διευκρινιστεί ακόμη και για τους πλέον κακόπιστους και διατάσσει την ΑΜΕΣΗ επαναλειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Κατόπιν τούτου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στις συνελεύσεις τους να προσφύγουν με τους νομικούς εκπροσώπους τους στον Άρειο Πάγο ζητώντας την επανέναρξη του προγράμματος.

2. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να καταθέσουν σήμερα μήνυση εναντίον όσων έπαυσαν και κρατούν μέχρι τώρα τους πομπούς κλειστούς κόντρα στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και των οργάνων της.

Χαιρετίζουμε ξεχωριστά την συμπαράσταση των απόδημων αδελφών μας από τους οποίους η κυβέρνηση στέρησε την επικοινωνία με την μητέρα πατρίδα. Τα μηνύματα που παίρνουμε από όλα τα σημεία του πλανήτη όπου χτυπά ελληνική καρδιά μας γεμίζουν κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο κλίμα γενικευμένης απελπισίας και απόγνωσης που προσπαθεί με κάθε μέσο να σπείρει η κυβέρνηση στην κοινωνία.

 Ευχαριστούμε τους αλληλέγγυους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται εδώ σε κάθε κάλεσμά μας, δηλώνοντας των αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα μας. Άλλωστε αυτός ο αγώνας είναι κοινός ενάντια σε κάθε μορφή καταπάτησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της δημοκρατίας.

 

Οι εκδηλώσεις έξω από την ΕΡΤ3 συνεχίζονται κάθε μέρα.

Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο εκπέμπουν στο διαδίκτυο.

Ο αγώνας συνεχίζεται και θα καταλήξει νικητήριος.

Το Μαύρο θα σβήσει».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ