Το θυμάρι καταπολεμά την ακμή

Το θυμάρι καταπολεμά την ακμή

Το βάμμα θυμαριού εξολοθρεύει το βακτήριο που σχετίζεται με την ακμή εξίσου αποτελεσματικά με τις φαρμακευτικές κρέμες, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.

Ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Ληντς, στη βόρειο Αγγλία, ανακοίνωσαν στο εαρινό συνέδριο της Εταιρείας Γενικής Μικροβιολογίας (SGM), στο Δουβλίνο, ότι εξέτασαν τις επιδράσεις του βάμματος θυμαριού, σμύρνας και κατιφέ στο προπιονοβακτηρίδιο της ακμής – το βακτήριο που στοχεύουν τα αντιβιοτικά προϊόντα για τη δερματοπάθεια αυτή.

Τα βότανα, τα οποία αφέθηκαν επί ημέρες σε οινόπνευμα για να εξαχθούν τα δραστικά συστατικά τους, εξουδετέρωσαν το βακτήριο, αλλά το πιο αποτελεσματικό ήταν το βάμμα θυμαριού. Όταν εξάλλου συγκρίθηκε η δράση του βάμματος αυτού με εκείνη αντιβιοτικών αλοιφών, διαπιστώθηκε πως ήταν εξίσου, αν όχι περισσότερο, αποτελεσματικό.

Όπως είπε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μαργκαρίτα Γκομέζ Εσκαλάντα, απαιτούνται τώρα νέες έρευνες, υπό συνθήκες που θα μιμούνται το ανθρώπινο δέρμα, για να εξακριβωθεί εάν το βάμμα θυμαριού μπορεί να αποτελέσει ασφαλές και αποτελεσματικό όπλο εναντίον της ακμής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ