Κρίσιμη μέρα για τον Κουράκη

Κρίσιμη μέρα για τον Κουράκη

Με έκπτωση από το αξίωμά του κινδυνεύει ο δημάρχου Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, αν η σημερινή τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου είναι ξανά καταδικαστική για τον ίδιο.

Ο τοπικός άρχοντας στις αρχές του χρόνου είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή, μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Μιχάλη Περυσινάκη και έναν Ηρακλειώτη επιχειρηματία, για παράβαση καθήκοντος οι δύο πρώτοι και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος ο δεύτερος.

Η σημερινή απόφαση, η οποία αναμένεται και να κλείσει την υπόθεση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το δήμαρχο, καθώς το αποτέλεσμα της μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο στην πολιτική του διαδρομή και στην εξέλιξη των δημοτικών πραγμάτων στο Ηράκλειο. Εάν ο κ. Κουράκης βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα καταδικαστική απόφαση, μπορεί να εκπέσει του αξιώματός του και να χάσει τη δυνατότητά του να συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρώην υφυπουργός Πολιτισμού – αθλητισμού, δικάστηκε, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε επιχειρηματίας της πόλης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Κουράκη ότι ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο εμπορικό κέντρο, ενώ με βάση τις χρήσεις γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.

 

Πηγή: prismanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ