Ήθελε να απογράψει τη νεκρή

Ήθελε να απογράψει τη νεκρή

Πρωταγωνιστής σε ένα πρωτοφανές περιστατικό είναι ένας άντρας που εμφανίστηκε στο ΙΚΑ ως εργαζόμενος σε γραφείο τελετών για να δηλώσει τον θάνατο συνταξιούχου και μετά προσπάθησε να την «αναστήσει» για να μη χαθεί η σύνταξη! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες και ήδη το ΙΚΑ ακολούθησε τη δικαστική οδό.

Σε έγγραφο του ΙΚΑ αναφέρεται πως ο συγκεκριμένος άντρας (με αρχικά Κ.Φ.) εμφανίστηκε στο υποκατάστημα του Ταμείου, παρουσιάζοντας μάλιστα εξουσιοδότηση γυναίκας συνταξιούχου του ταμείου (με αρχικά Σ.Γ.). Στόχος της «επίσκεψής» του ήταν να διορθώσει τα στοιχεία της συνταξιούχου (ΑΦΜ και ΑΜΚΑ), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εξουσιοδότηση από το ΚΕΠ είχε ημερομηνία 4/6/2013.

Ωστόσο οι υπάλληλοι του Ταμείου διαπίστωσαν πως η συνταξιούχος είχε πεθάνει και μάλιστα στάλθηκε στο ΙΚΑ και η ληξιαρχική πράξη θανάτου της. Το πλέον παράδοξο στην ιστορία είναι πως τον θάνατο δήλωσε ο ίδιος άντρας ως υπάλληλος γραφείου τελετών!

Στην πορεία το ΙΚΑ διαπίστωσε πως ο συγκεκριμένος άντρας δεν ήταν ασφαλισμένος σε κάποιον εργοδότη, ενώ υπήρχε γραφείο τελετών με την ονομασία που είχε δηλώσει αλλά σε διαφορετική περιοχή. Περισσότερες διευκρινίσεις αναμένεται να δοθούν πλέον στα δικαστήρια, καθώς το ΙΚΑ ακολούθησε χθες τη δικαστική οδό.

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ