Ανθιμος: Η γυμνότης είναι αδίκημα

Ανθιμος: Η γυμνότης είναι αδίκημα

Ο Ανθιμος έχει στα χέρια του πιστοποιημένες υπογραφές 20.000 πολιτών που ζητούν να αποτραπεί η πραγματοποίηση του gay parade, για δεύτερη χρονιά στην συμπρωτεύουσα.

«Έχω ενώπιόν μου έναν ογκώδη φάκελο με 20.000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών, ανδρών και γυναικών, ενυπόγραφες, βεβαιωμένες συμβολαιογραφικά, που ζητούν οπωσδήποτε να αποτραπεί αυτή η εκδήλωση και ότι αν δεν αποτραπεί δεν εγγυώνται και τι θα γίνει», είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο «δεν μπορούμε ένα γεγονός που είναι αμαρτία να το δημοσιοποιούμε και να το προβάλλουμε τουριστικά». «Δεν θέλουμε τέτοιο κόσμο» στη Θεσσαλονίκη, είπε ο ίδιος, υποστηρίζοντας σε αντιδιαστολή ότι η Εκκλησία έφερε 250.000 επισκέπτες στην πόλη πέρυσι για τον Άγιο Δημήτριο.

Κατά τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις των οργανώσεων ομοφυλοφίλων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων «είναι ξένοι».

Εμφανίστηκε ωστόσο σχετικά ικανοποιημένος από την διαφορετική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί φέτος για την παρέλαση, καθώς πέρυσι η συγκέντρωση είχε περάσει και από την Αγία Σοφία. «Φέτος θα πάνε σε άλλη πλατεία και μετά στην Παραλιακή», είπε ο Ανθιμος.

Η πιο χαρακτηριστική φράση του μητροπολίτη ήταν ωστόσο το «Η γυμνότης είναι αδίκημα … τρεις χιλιάδες άνθρωποι γυμνοί και μεταξύ τους να κάνουνε, στη διαδικασία και στη διαδρομή, πράξεις και χειρονομίες και τα λοιπά… φέρτε εσείς τα παιδιά σας να τα δούνε, γιατί δεν τα φέρνετε; Να σας κάνουμε τα εισιτήρια να τα φέρετε».». Εμείς «λέμε στον κόσμο πάρτε τα παιδιά σας και απομακρυνθείτε», τόνισε ο Ανθιμος.

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ