Tο κίνητρο για 1 στoυς 4 φόνους

Tο κίνητρο για 1 στoυς 4 φόνους

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ληστής – που παραμένει ασύλληπτος – σκότωσε στην Κυλλήνη τον 63χρονο πρατηριούχο καυσίμων Δημήτρη Κουτρουμάνο. Με κίνητρο τη ληστεία, 23χρονος Πακιστανός – που συνελήφθη και ομολόγησε – δολοφόνησε τον 56χρονο γυναικολόγο Νικόλαο Πολυδωρόπουλο και τη σύζυγό του Αικατερίνη Αμυραδάκη, 54 ετών. Ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους που δολοφονήθηκαν πέρυσι έχασε τη ζωή του στη διάρκεια ληστείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, οι δράστες είχαν εισβάλει στα σπίτια των θυμάτων τους.

Αυτά προκύπτουν από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας. Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται στον χάρτη της εγκληματικότητας είναι ότι από τις 86 δολοφονίες που διαπράχθηκαν σε όλη την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι 24 είχαν κίνητρο τη ληστεία. Παρουσίασαν δε εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, όταν από τις 83 δολοφονίες που είχαν διαπραχθεί οι 16 είχαν ως κίνητρο τη ληστεία.

Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει επίσης ότι παρά τη μείωση συνολικά του αριθμού των ληστειών από το 2011 στο 2012, οι εισβολές στα σπίτια αυξήθηκαν δραματικά: από 912 που είχαν γίνει πριν από δύο χρόνια, πέρυσι αυξήθηκαν στις 1.191 – πάνω από τρεις κάθε εικοσιτετράωρο σε όλη την Ελλάδα. Τα ίδια στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνουν μια τάση που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την αλλαγή στόχων των κακοποιών. Η αύξηση των μέτρων ασφαλείας και αστυνόμευσης στις τράπεζες είχε ως αποτέλεσμα να μην αποτελούν πλέον παρά δευτερεύοντα στόχο των ληστών. Ετσι, από τις 115 ληστείες σε τράπεζες που έγιναν το 2011, το 2012 καταγράφηκαν 75.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ