ΒΙΝΤΕΟ-Στάχτη εργοστάσιο στο Βόλο

ΒΙΝΤΕΟ-Στάχτη εργοστάσιο στο Βόλο

 

Τουλάχιστον 20 στρέμματα και 4.000 τόνοι πλαστικού και άλλων υλικών καίγονται στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγα λεπτά με τις 12.00, ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν, υπό τις οδηγίες του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Νικόλαου Μιχαλάκη, συνολικά 50 άνδρες με 15 οχήματα της Π.Υ., από Βόλο, ΒΙΠΕ, Αλμυρό, Αργαλαστή, Λάρισα, Σοφάδες ακόμα και από Τρίκαλα και Καρδίσα, καταφέρνοντας μέχρι στιγμής να οριοθετήσουν την φωτιά, προτού εξαπλωθεί σε δεξαμενές μαζούτ και αποθηκευμένο εύφλεκτο υλικό παρακείμενων εργοστασίων.

Στο εργοστάσιο, που έχει παραδοθεί στις φλόγες και δεν λειτουργούσε κανονικά, αφού βρίσκονταν υπό κατασκευή, πραγματοποιούνταν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης μέχρι και την στιγμή που, για άγνωστους ακόμα λόγους, ξέσπασε η φώτια.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός και ότι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έχουν αποκλείσει την περιοχή για λόγους ασφαλείας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αφού ο μαύρος πυκνός καπνός δημιουργεί προβλήματα στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι επιχειρούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Μάλιστα, το τεράστιο σύννεφο πυκνού μαύρου καπνού, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, ήταν εμφανές από το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

 

 

Πηγή:e-volos.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ