«Ημέρες Θερμαϊκού» στη Θεσσαλονίκη

«Ημέρες Θερμαϊκού» στη Θεσσαλονίκη

Θέλοντας να ενεργοποιήσει τη συμμετοχή όλων των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς στην προστασία του οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θεσμοθετεί από φέτος τις «Ημέρες Θερμαϊκού».

Τα εγκαίνια αυτής της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας θα γίνουν σήμερα στις 12.00 στο φουαγιέ της αποθήκης  Δ στην Α΄ προβλήτα του Ο.Λ.Θ.

Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει από 1 έως 15 Ιουνίου 2013 και περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθώς και περιβαλλοντικά βιωματικά δρώμενα για παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή) από τις 09.30 έως τις 13.00 και από τις 18.30 έως τις 21.30.

Όσον αφορά στα διαδραστικά εργαστήρια, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά όλες τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή), από τις 10.00 έως τις 12.00, κατόπιν συνεννόησης με τα αρμόδια στελέχη του ΥΜΑΘ στα τηλέφωνα 2310 379411, 2310 379395 και 2310 379207.

Οι «Ημέρες Θερμαϊκού» πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και την καλλιτεχνική υποστήριξη του κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Συνδιοργανωτές σε αυτήν την πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ και Β΄ Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,  τα γραφεία Α΄θμιας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, η ΜΚΟ Helmepa και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

 

ΠΗΓΗ:thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ