Βαρύ φινάλε για τους Ροζ Πάνθηρες

Βαρύ φινάλε για τους Ροζ Πάνθηρες

Καταδιώξεις, ληστείες πανάκριβων κοσμημάτων, ωραίες γυναίκες, γρήγορα αυτοκίνητα. Η ζωή και η δράση των μελών της περιβόητης και διάσημης συμμορίας ληστών Ροζ Πάνθηρες θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Το τελευταίο κεφάλαιο του σεναρίου γράφτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου, όταν επτά από τους συνολικά δέκα κατηγορούμενους για συμμετοχή στη συμμορία καταδικάστηκαν κατά περίπτωση σε ποινές από 7 έως 25 έτη.

Το δικαστήριο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση με πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα ταχύτητα, καθώς πληροφορίες του Εθνους αναφέρουν ότι υπήρξε πίεση για να μην παρέλθει το 18μηνο, που έληγε μία μέρα μετά και θα είχε ως αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι.

Ο «αρχηγός» Σλόμπονταν Μπογκάντοβιτς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και διεθνές ένταλμα σύλληψης, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών. Στο εδώλιο βρισκόταν και η δίμετρη Σέρβα μπασκετμπολίστρια Ολιβέρα Τσίρκοβιτς, που είχε φορέσει φανέλες ελληνικών ομάδων και οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει ως «γυναίκα-αράχνη», η οποία καταδικάστηκε σε 12 χρόνια.

Τη μεγαλύτερη ποινή έλαβε ο σύντροφός της, o Ντράγκαν Γιάντζιτς, που κρίθηκε ένοχος επιπλέον για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος αστυνομικού και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 24 ετών.

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ