ΒΙΝΤΕΟ-Βρούτσης: η γραφειοκρατία εμποδίζει τις επιδοτήσεις

 ΒΙΝΤΕΟ-Βρούτσης: η γραφειοκρατία εμποδίζει τις επιδοτήσεις 

 

Για προσπάθειες να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να πραγματοποιηθεί η επιδότηση απασχόλησης έως 400.000 ανέργων, οι οποίοι ανήκουν σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο, έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Το πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, και σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση παρεμβαίνει και παίρνει μέτρα πέραν αυτών που έχει εξαντλήσει».

Επίσης δήλωσε πως η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια με την ένωση τραπεζών να επεκταθούν οι 48 δόσεις, για τη καταβολή των οφειλών προς το δημόσιο.

Μέσω ΚΕΠ οι εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

Ο υπουργός τόνισε ακόμη πως από το νέο έτος κανένας συνταξιούχος δεν θα ξαναπάρει απόδειξη στα χέρια του, καθώς όλες οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βρούτση από τον ερχόμενο μήνα (Ιούνιο) τα ΚΕΠ θα μπορούν να δίνουν βεβαιώσεις αποδοχών για όλους τους ασφαλισμένους.

«Τα τρία μεγάλα Ταμεία θα εξυπηρετούν πλέον χιλιάδες συνταξιούχους και αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα στο οποίο η κυβέρνηση είναι σύσσωμη χωρίς να μπαίνει μπροστά ο υπουργείο Εργασίας», είπε ο κ. Βρούτσης.

70.000 νέες θέσεις εργασίας από το 2014

Σχετικά με το θέμα της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα ο υπουργός εξήγγειλε  70.000 νέες θέσεις εργασίες το 2014. «Με το άνοιγμα της νέας προγραμματικής περιόδου, από τη πρώτη Ιανουαρίου 2014, θα ανοίξουν 70.000 θέσεις εργασίας για τους νέους» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Όπως είπε, πρόκειται για προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης, αποτελούμενα από έναν μήνα εκπαίδευσης και 4 μήνες πρακτικής εργασίας.

Η διαφορά με προηγούμενα προγράμματα όπως τόνισε ο υπουργός, είναι ότι με την ολοκλήρωση του πενταμήνου, όσοι επιθυμούν επιστροφή στο πρόγραμμα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα μπορούν να το κάνουν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ