ΦΩΤΟ-Οι εκπρόσωποι του Ριμπολόβλεβ στο Σκορπιό

ΦΩΤΟ-Οι εκπρόσωποι του Ριμπολόβλεβ στο Σκορπιό 

 

Τη «διάθεση των νέων ιδιοκτητών του Σκορπιού να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους» αλλά και τον σεβασμό τους στην ιστορία του νησιού εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, Sergey Chernitsy και Ανδρέας Χατζηκυριάκος, σε συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Λευκάδας και Μεγανησίου, Κώστα Αραβανή.

 

Είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι της οικογένειας του Ρώσου επιχειρηματία, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές.

Κατά τη συνάντηση εξέφρασαν την πρόθεση της οικογένειας για την αξιοποίηση του Σκορπιού. Επεσήμαναν δε ότι ο Σκορπιός προορίζεται για «ησυχαστήριο» ουσιαστικά της οικογένειας Ριμπολόβλεφ και οτιδήποτε άλλο περί τουριστικών καταλυμάτων και επενδύσεων… δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

«Στόχος της οικογενείας είναι να μάθει για τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας η οποία μέχρι σήμερα είναι πολύ φιλόξενη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Χατζηκυριάκος στο lefkadapress.gr.

Στη συνέχεια ο SergeyChernitsy σημείωσε χαρακτηριστικά ότι:

«Διάθεση της οικογένειας είναι οποιαδήποτε ανάπτυξη υπάρξει στο νησί να σέβεται απόλυτα τόσο την παράδοση όσο και το περιβάλλον, και ταυτόχρονα την ιστορία του νησιού διότι αναγνωρίζουν πόσο σημαντική ήταν η ιστορία του ανθρώπου που το αγόρασε για πρώτη φορά. Στόχος επίσης της οικογένειας ήταν να αποκτήσει ένα χώρο που θα απολαμβάνει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή και ελπίζει ότι αυτός ο ιδιωτικός χώρος θα είναι σεβαστός από τους ανθρώπους της περιοχής».

 

O δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, δήλωσε από την πλευρά του, λίγο μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ρώσου επιχειρηματία:

«Οι εκπρόσωποι της οικογένειας μου τηλεφώνησαν  για να βρεθούμε σήμερα ώστε να υπάρχει μια πρώτη συνάντηση  και με χαρά δεχτήκαμε μιας και ο Σκορπιός  είναι ένα σύμβολο για όλους εμάς και την περιοχή.  

Μετά την τύχη που είχε όλα αυτά τα χρόνια, την αξιοποίηση του δηλαδή από τον Ωνάση,  έρχεται ένας επιχειρηματίας που θέλει να το αξιοποιήσει. Το νησί αυτό ήταν η ναυαρχίδα του τουρισμού μας στην περιοχή που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Ωνάση. Είμαστε σίγουροι -και θα έχουμε και συνεργασία γύρω από αυτό το θέμα- ότι η αξιοποίηση που θα γίνει θα είναι προς το συμφέρον της περιοχής μας αλλά και προς το συμφέρον των επενδυτών. Νομίζω ότι και οι ίδιοι θα σεβαστούν το περιβάλλον με αυτή την απαράμιλλη ομορφιά και θα το αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους ευχόμαστε να ξαναβρεί το νησί τη ζωντάνια του, την αίγλη του και να βρει και η οικογένεια το καταφύγιό της σε αυτό το πανέμορφο νησί με την μεγάλη ιστορία και τον ισχυρό συμβολισμό».

 Βιβιάννα Βαρδή 

 

Πηγή: lefkadapress.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ