Τα προβλήματα της όρασης ανάλογα με την ηλικία

Τα προβλήματα της όρασης ανάλογα με την ηλικία

H όρασή μας είναι πιθανώς η πιο ευαίσθητη από τις αισθήσεις μας και το πέρασμα του χρόνου αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του επάνω της. Είναι καλό, λοιπόν, να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μας απειλούν σε κάθε ηλικία, ώστε να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να προλάβουμε τυχόν βλάβες και να τις αντιμετωπίσουμε εγκαίρως.

Τα βρέφη

Κατά τη γέννησή τους τα νεογνά είναι πολύ ευαίσθητα στο φως και δεν μπορούν να εστιάσουν σε αντικείμενα ή να διακρίνουν χρώματα. Η όρασή τους αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής τους, με αποτέλεσμα μόλις συμπληρώσουν τον πρώτο μήνα να διακρίνουν αντικείμενα, μόλις συμπληρώσουν τον τέταρτο μήνα να μπορούν να δουν κατά μήκος του δωματίου και σε αυτή την ηλικία (των 4 μηνών) μπορούν να διακρίνουν ένα μεγάλο εύρος σχημάτων και χρωμάτων.

Η πρώτη οφθαλμολογική εξέταση

Ο παιδίατρος θα πρέπει να εξετάσει για πρώτη φορά την όραση του παιδιού σας κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής του. Συχνά συνίσταται η εξέταση όταν το παιδί θα είναι 6 μηνών και μία δεύτερη εξέταση όταν θα είναι 3 ετών. Η εξέταση σε αυτή την ηλικία θα πρέπει να περιλαμβάνει εξετάσεις για την συνολική λειτουργία του ματιού.

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Πηγή: boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ