Από 10 έως 31 χρόνια στο “κύκλωμα του Θερμαϊκού”

Από 10 έως 31 χρόνια στο “κύκλωμα του Θερμαικού” 

Ποινές κάθειρξης, από 10 έως 31 χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος των τριών βασικών κατηγορουμένων κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας.

Πρόκειται για τα τρία αδέλφια, που φέρονται ως «εγκέφαλοι» ενός εκ των τεσσάρων κυκλωμάτων της λεγόμενης «μαφίας του Θερμαϊκού», που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Ιανουάριο από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Βαριά ήταν η «καμπάνα» του δικαστηρίου για δύο από τα τρία αδέλφια, στους οποίους επιβλήθηκαν, αντίστοιχα, ποινές κάθειρξης 29 και 31 ετών. Ο τρίτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και τριών μηνών. Το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τους επέβαλε και χρηματικά πρόστιμα 5.300, 70.000 και 110.000 ευρώ.

Από το σύνολο των 24 κατηγορουμένων, που εμπλέκονταν στο συγκεκριμένο κύκλωμα, κρίθηκαν ένοχοι οι 21, ανάμεσα στους οποίους η μητέρα των τριών αδελφών (κάθειρξη 8 ετών), η σύζυγος ενός εξ αυτών (κάθειρξη 4 ετών), κι ένας αστυνομικός, που τελεί σε διαθεσιμότητα (κάθειρξη 8 χρόνια).

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει, κατά περίπτωση, σε ποιους θα δοθεί το δικαίωμα η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ