Ο Αρχιεπίσκοπος στη Νέα Υόρκη

Ο Αρχιεπίσκοπος στη Νέα Υόρκη

 

Μετά τη Βοστώνη, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, όπου το πρωί (τοπική ώρα) προεξήρχε σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, συλλειτουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και με τη συμμετοχή άλλων Ιεραρχών από Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνέχεια, η κοινότητα του Καθεδρικού θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κ. Ιερώνυμου, παρουσία διπλωματών της Ελλάδας και της Κύπρου, Αμερικανών τοπικών αξιωματούχων και στελεχών ομογενειακών φορέων.

Το βράδυ, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παρακολουθήσει συναυλία της Βυζαντινής και Μητροπολιτικής Χορωδίας Νέων, που θα τραγουδήσει προς τιμήν του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Το πρόγραμμά του στη Νέα Υόρκη θα συνεχιστεί αύριο με επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου θα τελεστεί δοξολογία και θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Ακολούθως, θα μεταβεί στον Καθεδρικό Ναό και στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου λειτουργεί ημερήσιο ελληνικό σχολείο και το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική.

Την Τρίτη, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα λειτουργήσει στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό του Μπρούκλιν, συμμετέχοντας και στους εορτασμούς για την εκατονταετηρίδα της κοινότητας, τα μέλη της οποίας θα παραθέσουν γεύμα προς τιμή του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί το “Σημείο Μηδέν” των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τον χώρο όπου θα αναγερθεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί από την πτώση των δίδυμων πύργων. Τέλος, την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συναντηθεί με εκπροσώπους άλλων εκκλησιών, Αμερικανούς πολιτικούς και παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ