401 χρόνια στον Σειραγάκη

401 χρόνια στον Σειραγάκη

Σε ποινή κάθειρξης 401 ετών καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά τον Νίκο Σειραγάκη με ομόφωνη απόφαση του, αργά χθες το βράδυ. Κατά συγχώνευση η συνολική ποινή που επεβλήθη στον παιδεραστή είναι 220 έτη, κάτι το οποίο έχει συμβολική σημασία καθώς θα εκτίσει τα 25 χρόνια στην φυλακή.

Απαλλαγή υπήρξε για 17 κατηγορίες σε παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών και επέβαλλε στον κατηγορούμενο την στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη και αποφάσισε η έφεση του κατηγορούμενου να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Νωρίτερα την ενοχή του για 46 από τα 48 συνολικά κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται είχε προτείνει η Εισαγγελέας της έδρας. Επίσης η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του και για πέντε πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την απολογία του 49χρονου.

Για τρεις περίπου ώρες ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά προκλητικός και αμετανόητος, καθώς δεν παραδέχτηκε κακοποίηση των 52 ανηλίκων για τα οποία κατηγορείται, παραδέχτηκε ότι απλώς με 32 από τα παιδιά είχε μια σωματική επαφή που μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία, αλλά σε καμία περίπτωση σεξουαλική.

Ο Σειραγάκης επανέλαβε ότι αυτή η ακραία σωματική επαφή ήταν «κώδικας» των ίδιων των παιδιών και πως δεν τα κατηύθυνε ο ίδιος.

 

Πηγή: flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ