Σκουριές:Αναβλήθηκε η δίκη των 3 γυναικών

Σκουριές:Αναβλήθηκε η δίκη των 3 γυναικών

 

Για την επόμενη Τετάρτη, 22 Μαΐου, αναβλήθηκε η δίκη των τριών γυναικών από την βορειοανατολική Χαλκιδική που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο δάσος των Σκουριών.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, όπου επρόκειτο να δικαστούν σήμερα, ανέβαλε για δεύτερη φορά την εκδίκαση της υπόθεσης, αυτή την φορά λόγω κωλύματος στο πρόσωπο κάποιων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Η πρώτη αναβολή είχε δοθεί την περασμένη Δευτέρα, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι κατηγορούμενες.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, κατά τις επένδυσης χρυσού στις Σκουριές και όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν όχημα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις, ήρθαν αντιμέτωπες με δυνάμεις της αστυνομίας που περιφρουρούν τις εργασίες των συνεργείων.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος τους, κατά περίπτωση, για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Στα δικαστήρια του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις τρεις γυναίκες και μετά την αναβολή της δίκης αποχώρησαν.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ