Νέα ρατσιστική επίθεση

Νέα ρατσιστική επίθεση

Και νέο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης. Ένας αλλοδαπός κατέφυγε το απόγευμα στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου άγρια γρονθοκοπημένος.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για έναν 20χρονο πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος χθες το μεσημέρι βγαίνοντας από τον σταθμό του Μετρό στην πλατεία Αττικής – το ίδιο σημείο όπου χαρακώθηκε ο 14χρονος τη Δευτέρα του Πάσχα – έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο Νικήτας Κανάκης των «Γιατρών του Κόσμου» στο δελτίο ειδήσεων του GR, πέντε μαυροφορεμένοι άγνωστοι πλησίασαν τον 20χρονο και τον ρώτησαν από πού είναι. Εκείνος αποκρίθηκε πως είναι πρόσφυγας από τη Συρία, με αποτέλεσμα να δεχθεί τις γροθιές τους. Στα ιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» στην πλατεία Κουμουνδούρου τον μετέφεραν συμπατριώτες του, ώστε να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.

Ο κ. Κανάκης τόνισε ότι η οργάνωση των «Γιατρών του Κόσμου» δέχεται καθημερινά ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα βίας ή μέλη της οργάνωσης έχουν γίνει μάρτυρες περιστατικών ηπιότερης μορφής βίας, όπως απειλές κατά της ζωής, ή τράβηγμα της μαντήλας μουσουλμάνων γυναικών.

Περιστατικά που πολλές φορές δεν καταγγέλλονται από τα θύματα – καθώς για κάποια από αυτά υπάρχει ο κίνδυνος της απέλασης – ή από τους μάρτυρες, γιατί πολύ απλά κυριαρχεί ο φόβος. Ναι, ως ένα σημείο, παραδέχεται ο κ. Κανάκης, η τοπική κοινωνία είναι συνένοχη, αλλά κυρίως είναι φοβισμένη. «Έχουν επιβάλει μια ατζέντα φόβου στην περιοχή» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Συνήθως, τα χτυπήματα είναι διάσπαρτα» υποστηρίζει ο κ. Κανάκης. Ομάδες των πέντε με 10 ατόμων, χωρίς διακριτικά, «στοχοποιούν» μετανάστες που επιστρέφουν από την εργασία τους μόνοι, χωρίς συνοδεία, και «κάνουν τη δουλειά τους».

Για το περιστατικό με τον 14χρονο Αφγανό που χαρακώθηκε από αγνώστους, ο κ. Κανάκης των Γιατρών του Κόσμου τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση έρχεται «πρόσωπο με πρόσωπο» με ένα τέτοιο περιστατικό ωμής βίας σε παιδί. Και σα να μην έφτανε αυτό, ακόμη παραμένει ανακριβές το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε το παιδί – είναι ή το Σισμανόγλειο ή ο Ευαγγελισμός, σύμφωνα με τα περιστατικά τα οποία έχουν καταγραφεί στα βιβλία συμβάντων τους.

Αυτό, όμως, που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι γιατροί απλά τού έκαναν τα αναγκαία ράμματα και τον άφησαν να φύγει. Δεν τον υπέβαλαν στις απαραίτητες εξετάσεις, και από ό,τι διαπίστωσαν στη συνέχεια οι «Γιατροί του Κόσμου», ο 14χρονος είχε σπάσει τη μύτη του και πιθανότατα είχε πάθει και διάσειση.

 

Πηγή: nocomments.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ